Nedjelja, 21. Srpanj 2024.

O nama

Image

O našem radu

VZG-a službeno broji 30 DVD-a, te smo sa tim brojem DVD-a najbrojnija Vatrogasna zajednica u Zagrebačkoj županiji s ukupno 2 400 članova svih uzrasta, odnosno 1 350 članova postrojbi (operativni i rezervni), s oko 400-tinjak djece i mladeži i oko 600-tinjak podupirajućih članova.

Na ovih naših 185 km2 površine i 16 000 stanovnika to je zaista primjeran broj vatrogasnih snaga.

Kod određenog broja DVD-a aktivnost se sastoji od održavanja godišnjih Skupština. Iako nas manje zabrinjava provedba mjera od zaštite od požara u tim sredinama, više zabrinjava izostanak društvenog rada, edukacije djece, mladeži i odraslih, školovanje i izobrazba vatrogasnih kadrova, natjecanja kao i drugih aktivnosti koji su vatrogasci uvijek bili i jesu nosioci u svojim sredinama.

Sigurno da je najviše aktivnosti vezano uz naše, sada i službeno verificirane Planom ZOP-a Središnje postrojbe u Sv. Ivanu Zelini i Blaževdolu i podpostrojbama u Kominu i Paukovcu.

Kako su Zelina i Blaževdol najviše aktivirani u provođenju mjera zaštite od požara (operativnih), u Kominu i Paukovcu su nam naša najjača natjecateljska odjeljenja, od djece do odraslih.

Tako muška ekipa DVD-a Paukovca u samom je vrhu po rezultatima i brdom osvojenih pokala, a mlade Kominčanke su bile prvakinje na državnom natjecanju, zatim učešća na Olimpijadi, srebrna medalja u KUP-u HVZ-e, prvo mjesta na Memorijalu M.Kolarić, Đ. Deželića itd. Ove godine DVD-o Paukovec je na Državnom natjecanju vatrogasaca u Puli osvojila 3. mjesto,te je tim rezultatom osigurala treći nastup na Olimpijadi vatrogasaca u proteklih 12 godina, što je izniman rezultat.

Vatrogasna zajednica je ovlaštena ustanova za obučavanje vatrogasnih kadrova i pučanstva iz zaštite od požara i spašavanja ljudi i imovina ugroženih požarom. Svake godine Zajednica organizira tečajeve za zvanja Vatrogasac, Vatrogasac I. klase, Vatrogasni dočasnik i Vatrogasni dočasnik I. klase,te se s tog naslova osposobi oko 60 - 80 vatrogasnih kadrova. U 2016. obučavanje je provedno tijekom 3., 4., i 5. mjeseca za Vatrogasce (14), i u 9. i 10. mjesecu za Vatrogasnu mladež (28) i Vatrogasca I klase (16).

vzg logo 1

Vatrogasna zajednica grada
Sveti Ivan Zelina

Kontakt

Tel./Fax.: +385 1 2060 930
Mob.: +385 98 325 769
Tel.2: +385 1 93
Tel.3: +385 1 112